Έχω εμμονές το ξέρω. Εποχικές. Το χειμώνα με τη σοκολάτα και τώρα με τις φράουλες. Όμως τις βλέπω στα μανάβικα τόσο φρέσκες και λαχταριστές που δεν αντιστέκομαι. Αυτή δε η συνταγή είναι ότι πιό εύκολο έχω κάνει ποτέ. Ειδικά αν πάρουμε έτοιμο το φύλλο είναι τίποτα..
Πάμε στην κουζίνα;
Χρειαζόμαστε:
Σε ένα μπολ, ανακατευουμε απαλά τις φράουλες, ζάχαρη, καλαμποκάλευρο, και το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και το χυμό. Βάζουμε το φύλλο μας μέσα σε ένα βουτυρωμένο τα ψάκι έτσι ώστε να μας περισσεύει λίγο να σκεπάσουμε τη μισή πίτα μας. Αδειάζουμε το μειγμα με τις φράουλες και τα υπόλοιπα μέσα στο ταψάκι. Καλύπτουμε την πίττα με το φύλλο που περισσευει και τοποθετούμε το ταψάκι μας στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε φούρνο στους 200 ° C και βάζουμε το ταψάκι μας για περίπου 75 λεπτά. Ο χρόνος είναι τόσο πολύς γιατί θα το έχουμε βγάλει από την κατάψυξη. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο. (προσωπικά, μου αρέσει αυτό το ένα κρύο!)
- 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
- 5 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- Ο χυμός ενός λεμονιού
- 1 /2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Το βρήκα στο marymary.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου