Χρειαζόμαστε:
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να ενωποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά και χτυπήστε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο πάνω στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Χρειαζόμαστε:
170 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι ( κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα και προσθέτουμε μετά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο για να κρυώσει για 30 λεπτά. Μετά ρίχνουμε από πάνω το κρύο γλάσο και μερικά σοκολατένια μπαλακια που μπορούμε να βρούμε στο σουπερ μάρκετ. Είναι έτοιμο.
Αυτή την εποχή το διατηρούμε στο ψυγείο..
Καλοφάγωτο...
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να ενωποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά και χτυπήστε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο πάνω στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Χρειαζόμαστε:
170 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι ( κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα και προσθέτουμε μετά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο για να κρυώσει για 30 λεπτά. Μετά ρίχνουμε από πάνω το κρύο γλάσο και μερικά σοκολατένια μπαλακια που μπορούμε να βρούμε στο σουπερ μάρκετ. Είναι έτοιμο.
Αυτή την εποχή το διατηρούμε στο ψυγείο..
Καλοφάγωτο...
Το βρήκα στο marymary.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου